Nowość – Czekolada Wietnam!

08.02.2021 aktualności

  • Ziarna kakaowca użyte do produkcji czekolady Wietnam pochodzą z delty Mekongu, często nazywanej azjatycką „Małą Wenecją”
  • Czekolada z Wietnamu przywołuje ducha Wietnamczyków i wyjątkowość tego regionu, dzięki czemu każdy kęs jest wyśmienitą podróżą do korzeni wyśmienitego smaku
  • Czekolada raczy zmysły niebiańskim smakiem kombinacji ziaren Azjatyckiej „Małej Wenecji” , które są uprawiane przez rolników uczestniczących w programie Cacao-Trace
  • Czekolada kusząca smakiem subtelnej  mieszanki karmelu i mokki z domieszką aromatu prażonego ziarna kakaowego
  • Czekolada z certyfikatem Cacao-Trace. Wytwarzana jest dzięki eksperckiemu podejściu do fermentacji ziaren kakaowca. Dzięki niej lokalni rolnicy otrzymują dodatkowe wsparcie.
Cukiernia Sowa
Telefon: 586200047